Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki Déki Lakatos Sándort

A magyar állam által adományozható legmagasabb zenei kitüntetésben, Liszt-díjban részesült Déki Lakatos Sándor

prímás, zenei főszerkesztő.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam a legnagyobb zenei elismerést, a Liszt Ferenc-díjat. Bevallom, összeszorult a szívem a díjkiosztón, mert édesapámra, Lakatos Sándorra gondoltam. Pontosan hatvan évvel ezelőtt ő volt az első cigányprímás, aki elnyerte ezt a kitüntetést. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki 50 éves pályafutásom alatt segített, remélem, sok aktív év vár még rám – mondta Déki Lakatos Sándor, aki március 15-én vehette át a kiemelkedő zenei és előadóművészeti tevékenységért járó elismerést.

Déki Lakatos Sándor fiával, aki folytatta a családi hagyományt és a hetedik prímás a sorban

Déki Lakatos Sán­dor a XVII. századtól Magyarországon muzsikáló hí­res La­ka­tos di­nasz­tia ha­to­dik prí­má­sa. A zenélést tizenöt évesen édesapja zenekarában kezdte, majd megalapította saját együttesét. Bejárta az egész világot Amerikától Japánon át Ausztráliáig, koncertezett szerte Európában. Több rangos díj, többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés birtokosa.

Az RTL Klubon vasárnap délben látható Mi muzsikus lelkek, valamint a Muzsika Tv-n futó, Nem élhetek muzsikaszó nélkül című műsorok főszerkesztője fontosnak tartja a magyar nép-, és cigányzene értékeinek megmentését, emellett folyamatosan segíti a fiatal tehetségek kibontakozását, valamint bemutatja kortárs szerzők műveit.