• Kövessen bennünket!

 • +36 20 427 8566
 • +36 30 273 2711
 • info@magyarzeneikultura.hu
 • Hírek

  Adományt kaptak a Zseboroszlánok és a zeneiskolások a szombathelyi jótékonysági koncerten

  >> 2019.12.11.

  Van utánpótlása a Csík zenekarnak és a műfajnak, ez is kiderült a sportházban.

  Félig gyerek, félig már kis felnőtt zenészek játszottak először autentikus, majd más műfajokkal ötvözött népzenét, olyan profin, hogy leesett az állunk: a Z-generáció frissen-fürgén, teljes odaadással a húrokba csapva válaszol arra a kérdésre, hogy miből lesz a cserebogár. Tehetség, szorgalom, virtuozitás, jókedv, lankadatlanság és lendületesség pezsdítette a vérünk, várva a Csík zenekart.

  Előtte azonban adományozás is történt a színpadon: Pacsai Gábor Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Pacsainé Bódis Mária a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adományszervezője adtak át jelképesen 250 ezer forintot a koraszülött gyerekek támogatására, ami úgy gyűlt össze, hogy a koncert minden egyes belépőjegyének árából 500 forintot odaajándékoztak, valamint hangszereket vásároltak a zeneiskolának. Tóthné dr. Grasselly Magdolna, a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa, a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke mondott köszönetet az összegért, amelyet arra fordítanak, hogy minden idő előtt érkező „zseboroszlánból” egészséges felnőtt váljék.

  Tovább

  A koraszülöttekért is koncertezett a Csík zenekar a szombathelyi MSH-ban

  >> 2019.12.10.

  A Zseboroszlán – Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt támogatták, jegyenként 500 forinttal.

  Közel teltház volt vasárnap este a Művelődési és Sportház nagytermében, ahol a Csík zenekar adott adventi koncertet. Az előadást jótékony célúként hirdették meg, azzal hogy a koraszülötteket Zseboroszlán – Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt támogatják.

  Az alapítvány a súlyos, életveszélyes állapotban lévő koraszülöttek sürgősségi és intenzív ellátását, a kezelésükhöz szükséges eszközök, gépek beszerzését támogatja.

  Tovább

  A Csík Zenekar koncertjének bevételéből a Zseboroszlán Alapítványt támogatták

  >> 2019.12.09.

  Jótékonysági nagykoncertet adott a Csík zenekar vasárnap a sportházban. A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány mint rendezvény szervezője minden belépőjegy árából 500 forintot ajánlott fel a Zseboroszlán Alapítvány számára. Az így összegyűjtött 250.000 forintot a közönség előtt adták át a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány számára. A civilszervezet az adományt egy új lélegeztetőgép vásárláshoz használja fel.

  Tovább

  Az apró emberkékért lép fel a Csík Zenekar Szombathelyen

  >> 2019.10.31.

  A Kossuth-díjas Csík-zenekar ad jótékonysági koncertet december 8-án 19 órától az Agora – Művelődési és Sportházban a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány javára. A cél egy korszerű és fontos gép beszerzése.

  A jótékonysági koncert kedden megtartott városházi sajtótájékoztatóján dr. Nemény András, Szombathely polgármestere elmondta: másodszor van itt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, tavaly az Esőemberke Alapítvány volt a támogatott, most a koraszülött gyerekek segítése a cél. A polgármesteri keretből 200 ezer forintot ajánlott fel.

  Pacsai Gábortól megtudtuk: minden belépőjegy árából 500 forint megy a koraszülöttek támogatására, valamint hangszereket vásárolnak a zeneiskolának. Előzenekarnak a Z-generáció jön. Az ifjak fellépését is üdvözölve Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója arról beszélt, hogy a jótékonysági koncert megerősíti az intézményt érzékenyítő, értékközvetítő, hagyományápoló funkcióiban.

  Tovább

  Szombathelyen ad jótékonysági nagykoncertet a Csík Zenekar

  >> 2019.10.31.

  December 8-án este az AGORA Művelődési- és Sportházban ad jótékonysági nagykoncertet a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas Csík Zenekar. A koncerten meglepetés-vendégek is a színpadra lépnek.

  Minden megvásárolt koncertjegy árából ötszáz forinttal támogatják a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt, illetve hangszereket vásárolnak a szombathelyi zeneiskola számára.

  Tavaly a 100 Tagú Cigányzenekar adott koncertet Szombathelyen, amelynek bevételeit az Esőemberke Alapítvány által létrehozott autista otthon támogatására fordították.  

  Tovább

  A Csík zenekar ad jótékonysági nagykoncertet Szombathelyen

  >> 2019.10.31.

  Lélegeztetőgépre gyűjtenek.

  A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány támogatja a művészeti és kulturális nevelést, oktatást, képességfejlesztést és tehetséggondozást az általa szervezendő programokon, gálaesteken keresztül a tehetséges művészeket.

  A rendezvény célja,hogy a koncerten befolyt pénzbeli-és tárgybeli adományokkal segítsék és támogassák a szombathelyi Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt akik céljai közé tartozik: a súlyos, életveszélyes állapotban lévő koraszülöttek sürgősségi és intenzív ellátásának támogatása, a kezelésükhöz szükséges eszközök, gépek beszerzésének támogatása.

  “Hagyományteremtő szándékkal ülünk itt, Ez a második alkalom, hogy a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány jótékonysági koncertet szervez Szombathelyen, az a célunk, hogy öt év múlva már azt mondhassam, hogy ez a városban hagyomány”

  – mondta Nemény András polgármester az esemény sajtótájékoztatóján.

  “Minden eladott belépőjegyből 500 forintot a Zseboroszlán Alapítványnak szánunk, hogy tervüket megvalósíthassák, azaz egy lélegeztetőgépet tudjanak vásárolni a koraszülött gyerekek számára”

  – említette az elnök.

  Nemény András végül azzal zárta: polgármesteri keretéből 200 ezer forintot ajánl fel a koraszülötteket támogató Zseboroszlán Alapítványnak.

  Tovább

  Milliós értékben kaptak új hangszereket a zeneiskolás diákok

  >> 2019.02.22.

  A Kodály-program keretében hárommilliárd forint jutott a zeneiskolák támogatásra. A kaposvári intézménybe nyolcmillió forint értékben tavaly októbertől folyamatosan érkeztek új ütős, vonós és rézfúvós hangszerek, és 1,2 millió forint értékben felújíthatják a meglevő zenei eszközeiket.

  A hangszerátadó ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere, és Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény vendége volt Fekete Péter, a kultúráért felelős államtitkár, akit tanácsadóként Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója kísért el. A rendezvényen a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke, Pacsai Gábor egy Yamaha furulyát és három hegedűt adományozott a zeneiskolának.

  fotó és cikk: sonline.hu

  Tovább

  Komoly hangszerparkkal gazdagodtak a zenesulisok

  >> 2019.02.22.

  Komoly hangszerparkkal gazdagodtak a zenesulisok

  Vonós, ütős, fúvós hangszerek érkeztek mintegy nyolc millió forint értékben a Liszt Ferenc Zeneiskolába. Sőt, több mint egy millió forintért hangszer felújítást is eszközölhetett az intézmény.

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kodály-programjának keretében történt meg a komoly eszközpark beszerzés és felújítás.

  A komoly bővítés mellett pedig  a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány nevében Pacsai Gábor, kuratóriumi elnök egy furulyát és három hegedűt adott át az intézménynek.

  Szerző: Bekker Dávid, Beke Róbert  Tovább

  Új hangszerek kapott a zeneiskola

  >> 2019.02.22.

  Új hangszerek kapott a zeneiskola

  A régieket pedig felújíthatta a kaposvári intézmény. Az iskola növendékei ma egy koncerten mutatták be az eszközeiket.

  Új, vagy teljesen felújított hangszereken játszhatnak a kaposvári zeneiskolások. A Kodály Program keretén belül ugyanis állami támogatásból több új vonós és fúvós hangszert is kapott, illetve megújított az intézmény.

  Ma az intézmény növendékei egy koncerttel köszönték meg a szépen szóló ajándékokat. A komoly bővítés mellett pedig  a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány nevében Pacsai Gábor, kuratóriumi elnök egy furulyát és három hegedűt adott át az intézménynek.  Tovább

  Pacsai Gábor kuratóriumi elnök gyászbeszéde Lovay László temetésén

  >> 2019.01.24.  Pacsai Gábor kuratóriumi elnök gyászbeszéde Lovay László alapító-művészeti vezetőnk temetésén

  Tisztelt Gyászolók, Kedves Barátaim!
  A mai napon fájó szívvel búcsúzunk egy zeneszerzőtől, az egyetemes zenei kultúra meghatározó alakjától, igazi társtól, baráttól.
  Személye mindig fontosnak tartotta hogy a zene és a munkássága amit ő képvisel azzal segíthessen másokon és hogy ezekkel a tettekkel rengeteg örömteli percet szerezzen nemcsak embertársainak, hanem rajongók ezreinek egyaránt.

  A magyar kultúra elveszített nemcsak egy kulturális tradíciót képviselő művészt, hanem egy olyan embert is aki kultúránkat szív ügyének tekintette. A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány felelős vezetőjeként köszönöm neki mindazt amit életem során értem, a családomért, barátainkért, pályatársaiért, rajongóiért és civil szervezetünkért tett.

  Nyugodjon békében, és emlékét tiszta szívvel őrizzük. Szeretünk Laci!  Tovább