1% felajánlás =
100% támogatás a tehetségeknek

 

2013 óta dolgozunk egy olyan kulturális közösségért, melyben a hátrányos helyzetű-és  tehetséges művészeket támogatjuk adományokkal vagy ösztöndíj támogatással.
Felajánlásoddal a tehetséges művészek munkásságát, mindennapjait teheted könnyebbé.

Magyar Zenei Kulturális Közhasznú Alapítvány
adószáma: 18596557-2-41

A rendelkező nyilatkozatot letöltheted oldalunkról a fenti gombra kattintva. Kinyomtatva és kitöltve csatolhatod SZJA bevallásodhoz. A nyomtatványt kinyomtatni akkor szükséges, ha papír alapon nyújtod be éves adóbevallásod vagy munkáltatód készíti el. Ha a munkáltatója készíti bevallását, akkor a kitöltött nyilatkozatot adja át munkaügyes munkatársának, aki a bevallásokat is készíti.

Papír alapú rendelkezés esetén fontos, hogy helyezze borítékba a nyilatkozatot és írja alá keresztben a borítékot ellátva az adóazonosító jelével is. 

Elektronikus benyújtás során a rendelkező nyilatkozatát is benyújthatja elektronikusan. Az e-SZJA rendszerében elektronikusan tudja kitölteni a személyes ügyfélkapujára történő bejelentkezés után.

Tekintse meg az alábbi videóban lépésről lépésre, hogyan lehet a legegyszerűbben benyújtani a rendelkező nyilatkozatot az e-bevallás során.

ONLINE RENDELKEZÉS AZ ADÓ 1%-ról 

 1. Lépjen be az e-SZJA felületére, ennél a felületnél nem kell ügyfélkapu regisztráció:
  https://webnyk.nav.gov.hu/app/public.action#form
  vagy ügyfélkapu regisztráció megléte esetén itt: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login

 2. Az adatok megadásánál írja be az adókártyáján található adószámát “Az adózó azonosító jele”-hez. Ezután adja meg “Az adózó neve”-t, majd ez követően az  “Az adózó postai levelezési címe” megadása jön, amennyiben magyarországi lakcímmel rendelkezik az Ország mezőt hagyja üresen.
 3. Rendelkező nyilatkozat résznél tud rendelkezni személyi jövedelem adója 1%-áról. Az üres mezőbe a kedvezményezett civil szervezet, alapítványunk adószámát írja be: 18596557-2-41
 4. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
 5. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatjuk fel, a listából kiválasztva.
 6. Az ELLENŐRZÉS gombra kattintva nézze át, hogy helyesek-e az adatok
 7. MENTÉS gombra kattintson, ha mindent rendben talált
 8. Végül kattintson a TOVÁBB A BEADÁSHOZ – > BEADÁS gombokra.

Mire költjük a felajánlását?

Hangszer adomány

A felajánlásából a minőségi és professzionális hangszereket vásárlunk művészek, zeneiskolákat számára. Ezzel a projekttel a szakmai fejlődésüket, színpadi szereplésüket segítjük nagymértékben. Számos művésznek, zeneiskolának segítjük lecserélni régi hangszerparkját.

H

Ösztöndíj támogatás​

A felajánlásából a hátrányos helyzetű tehetséges művészek tanulmányait kívánjuk támogatni ösztöndíj támogatást nyújtva. A legjobb és kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkező művészeket támogatjuk ezzel a projekttel. Az ösztöndíj támogatást a tanulók hangszer beszerzésre és tanulmányaik költségeire fordíthatják.

Ö

Zenei képzések és kurzusok​

A felajánlásából olyan zenei kurzusokat valósítunk meg ahol a szakma legjobbjaitól tanulhatnak a művészek legyen szó könnyű-vagy komolyzenei műfajról. Ezzel a projekttel segíteni akarjuk hogy nemcsak szakmailag legyenek felkészültek a hallgatók hanem idővel saját magukat is menedzselni tudják a zenei iparban.

Z

Mondja el Ön is miért
érdemes támogatni bennünket az adója 1%-val!

"Mi duplán kaptunk, hiszen a felajánlott nagyon szép összegeken túl egy nagyon szép élménnyel is gazdagodtunk. Jókor jött, mert kissé megfáradtunk. Az egész csapat ebből az élményből töltekezik most! Köszönöm, köszönjük szépen!"

Szita Szilvia

Alapító - Zseboroszlán Koraszülöttekért Alapítvány

Még egyszer nagyon köszönöm megtisztelő adományukat és a remek zenei élményt.

Czenek László

Intézményvezető - Bartók Béla Zeneiskola Szombathely

Nagyon köszönjük a csodás estét és a támogatást!

Nádorné Vörös Ibolya

ESŐEMBERKE Alapítvány a Vas megyei autistákért

Köszönjük a felajánlásukat, a koncert élményt és a nagy értékű trombita adományokat!

Müllerné Janzsó Andrea

Intézményvezető - Bartók Béla Zeneiskola Szombathely

Köszönjük a felajánlást nektek!

Völgyi Rita

Vadvirág Alapítvány - Kaposvár

ELÉRT EREDMÉNYEK

4.3M Ft

ÉRTÉKŰ HANGSZER ADOMÁNY

3

jótékonysági nagykoncert

Group 11

1.4M Ft

Pénzbeli adomány

Group 10

140

Fős zenei kurzus

További információra van szükséged?
Kérdezzen tőlünk bármit!

A NAV részére elektronikusan az e-SZJA rendszerén keresztül vagy papír alapon az éves személyi jövedelem adóbevallása mellé csatolva.

2021. május 20.-ig lehetséges benyújtani az 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV felé. 

 

Igen! Ha már beadta az SZJA bevallását vagy más okból szeretné külön intézni, beküldheti önálló nyilatkozatként is.

 

A felajánlott 1% soha nem kerül be a költségvetésbe, hanem az rögtön ahhoz a civil szervezethez vagy egyházhoz kerül, amelyiknek felajánlottuk. Fontos tudnivaló, hogy a felajánlások nincsenek előzetes engedélyhez kötve: ha egy szervezet nem szerepel a feketelistán, nyugodtan felajánlhatjuk nekik az 1 százalékunkat. A NAV értesíteni fogja a szervezetet, hogy utalnak neki adófelajánlást, ha egy adatlapon bizonyítja, hogy jogosult ilyenre. Amennyiben minden rendben van, a NAV elküldi a felajánlott egy százalékokat.

A felajánlás végtelenül egyszerű. Ha valaki számítógépen tölti ki és interneten adja be a bevallását, mindössze annyit kell tennie, hogy beírja a megfelelő rovatba, hogy mely szervezetét szeretné támogatni. Ugyanez a helyzet az egyházi 1%-kal is. Mivel interneten küldjük be a bevallást, biztos, hogy az aláírás sem fog lemaradni róla. Ha valaki papíron küldi be az adóbevallását, fontos, hogy olvashatóan írjon és pontosan adja meg az adatokat. Szerencsére utólagos felajánlásra is van lehetőség, de jobb egyszerre letudni a felajánlást. A rendelkező nyilatkozat három részből áll. Először meg kell adnunk az adatainkat, majd nyilatkoznunk kell, hogy a kedvezményezett megkaphatja azokat, vagy nem. A lap alsó részén pedig megadhatjuk a kedvezményezett adószámát, illetve ha a második egy százalékkal is élni kívánunk, akkor a kedvezményezett egyház technikai számát. Ha nem egyháznak, hanem a nemzeti tehetségprogramnak kívánunk felajánlást tenni, akkor az ő technikai számukat kell megadnunk a lap legalsó rovatában.

Igen. Az adó 1% nagy segítség nem csak a civil szervezetnek hanem az alapítványunk minden kezdeményezettjének.

Ez a támogatás az adózónak semmibe sem kerül. Ha másért nem, legalább a lelkiismeretünk megnyugtatása végett kötelező az adó 1%-ának felajánlása. Lehet, hogy pont az a pénz hiányzik valamilyen hangszer beszerzéshez vagy a működési költséghez, amelyet mi tudunk biztosítani. Tényleg csak néhány perc az egész, ingyen van, mégis rengeteg múlhat rajta.

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!