Skip to content
KONTAKT: +36302732711; +36303905302   |   INFO@MAGYARZENEIKULTURA.HU   |   ADÓ 1%: 18596557-1-42

Médiasarok

Médiasarok

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek – Kossuth Rádió déli Krónika műsorában [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek – Pannon Televízió esti híradójában [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek – Bartók Rádió – Muzsikáló délután című műsorában [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek – InfoRádió – rádióinterjú Lovay Lászlóval [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek és Magyar Zenei Kulturális Alapítvány médiamegjelenései [2017] 2.rész

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek és Magyar Zenei Kulturális Alapítvány médiamegjelenései [2017] 1.rész

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek – DAILYNEWSPAPER – HOTEL NEWS 2017

Adventi dallamok XV TV Híradóban
VIDEO | Adventi dallamok Jótèkonysági gálakoncert Hubay Jenő Zeneiskola javára [2015]

Rendezte: Magyar Zenei Kulturális Alapítvány, Hubay Jenő Zeneiskola, Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat és Polgármesteri Hivatal, Zeneszöveg.hu – Ahol a dalszövegek laknak
Közreműködtek: Kukely Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Csák József Magyar Kultúra Lovagja operaénekes, Hubay Jenő Zeneiskola tanárai, diákjai, Kovács Magda Polgári Zenetanoda 2k15 12. 13. 19.00 Hubay Jenő Zeneiskola
Gálaműsort rendezte és szerkesztette: Lovay László Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapítója

A jótékonysàgi gálaműsor bevètelét Hubay Jenő Zeneiskola tanulói részére ajánltuk fel.
Köszönjük az adományaikat Hubay Jenő Zeneiskola tanítványainak nevében is!

Hévíz lett a Magyar Dal fővárosa! Alapítványunk is részt vett a sajtótájékoztatón…
A rendezvénysorozatot 2007-ben elindító Presser Gábor az országos és helyi programokat is ismertető sajtótájékoztatón arról beszélt: az idén szeptember 14-én tartandó Magyar dal napján “kikiáltják” a Magyar népdal napját is Martonvásáron, ennek kezdeményezője Kunos Tamás, a Csík zenekar tagja.

Hozzátette, hogy minden évben külföldi helyszín is csatlakozik a rendezvényekhez “szimbolikus testvérként”, ez a város ezúttal Kassa lesz.

A dalünnep ötletadója felidézte, amikor 2007-ben megfogalmazta a magyar zene ünnepéről szóló ötletét, politikamentes rendezvényt képzelt el, mert “a magyar dal mindenkié”, a jelenben és a jövőben is. A zene örömének, “saját kultúránk és kincsestárunk megőrzésének ünnepe” kell, hogy legyen ez a nap – fogalmazta meg.

Hozzátette, hogy a Magyar dal fővárosának kiválasztása Gerendai Károlynak, a Sziget Fesztiválok egyik kitalálójának gondolata volt, és azt is ő javasolta, hogy ez a főváros minden évben csak vidéki település legyen. A helyszínekről pedig egy több mint tíztagú zsűri dönt, a jelentkezők pályázatai alapján.


Sajtótájékoztatón résztvett alapítványunk alapítója Lovay László, és Pacsai Gábor a kuratórium elnöke.


Hévíz a magyar dal fővárosa

Ez évre szólóan Hévíz nyerte el a Magyar Dal Fővárosa kitüntető címet. A szeptember 14-ei ünnepre e ranghoz méltón készülnek, minderről a házigazda Papp Gábor polgármester, valamint a dalünnep ötletgazdája, Presser Gábor és a rendező intézmény, a Festetics György Művelődési Központ megbízott igazgatója, Hermann Katalin tartott tájékoztatót a minap.

A felvezető programok már szeptember 12-én megkezdődnek. A Széchenyi utcai nagy parkoló az élő koncerteknek ad helyet, mintegy 5000 néző befogadását biztosítva. A városszerte zajló programok helyszínei közt szerepel a Dr. Moll Károly tér, a Festetics tér, a Dr. Schulhof sétány, a Deák tér, a Szentlélek templom, a Muzeális Gyűjtemény kiállítóhely, amely már most kuriózumként kínálja a Munkácsy kiállítást.

A megnyitón: szeptember 14-én Médiasarok10 órakor a Tófürdőn Presser Gábor mond ünnepi beszédet. Hévíz, a térség oktatási intézményeinek, civil szervezeteinek, lakosságának bevonásával kíván tisztelegni a magyar dal előtt. Ezen attrakció kapcsán legalább ezer résztvevő egymás kezét fogva öleli majd körül a hévízi tavat és énekel együtt. Az eseményt élőben közvetíti a Magyar Televízió. Ezen a napon rendezik az áprilisban meghirdetett Hévízi Dalfesztivál döntőjét is. A keszthelyi hajókikötőből indul útjára a Hévíz motoros hajó, mint a Magyar Dal Hajója: fedélzetén – illeszkedve a hévízi programokhoz – a 60-as éveket idéző táncdalok elevenednek meg. További különlegesség, hogy szeptember 14-én kisbusz indul útnak a Musica Antiqua zenekarral és a Csicsergők gyermekkarral, akik elviszik a magyar dalt a partner fürdővárosok helyszíneire: Zalakarosra, Sárvárra és Bükre.

Programok zajlanak továbbá a termelői piac területén, a Fontana Moziban, alkalmanként a Dottó kisvonat zenészekkel járja körbe a várost. A magyar zenével kézen fogva jár ezúttal a Hévíz folyóirat különszáma, a két műfajt kiegészítve. Kedvező idő esetén a Hévízi-tó fölé emelkedik a Magyar Dal Hőlégballonja.

Mindennek hévízi kisugárzásaként tartanak dalünnepi rendezvényeket számos településen. A balatoni régióban Füreden, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kórusok, dalkörök szereplésével rendez 3 napos programot. A szeptember 12-én induló események 14-én, a dal ünnepnapján teljesednek ki a Tagore sétányon az alapítványt képviselő Pacsai Gábor elnök és Lovay László nótaénekes szervezésével. H. Á.


XX. Dömsödi Napok

2014. május 4.(vasárnap)

Anyák Napi Ajándékműsor a P.S.O.M.K.-ban

13.00 óra Dömsödi Zumba Csoport bemutatója Évivel

13.30 óra RETRÓ TRIO (Hajdu László, Nagy Gábor, Tarkó Gábor) műsora

14.00 óra FlashDance Táncegyüttes bemutatója

14.30 óra SZTÁRVENDÉG: Lorán Barnabás – Trabarna humorista

15.00 óra Anyák napi műsor az Óvodások előadásában

15.30 óra „YARATMA és a SZERÁJ GYÖNGYSZEMEI” Hastánccsoport

16.00 óra DABI TIBOR EDISONBAND együttes műsora

16.30 óra SOLTI JÁNOS előadóművész örökzöldeket és musicaleket énekel

17.00 óra a dömsödi Dezső Lajos A.M.I. társastánc bemutatója

18.00 óra ZENÉS GÁLAMŰSOR Táncdal – operett FELLÉPNEK:

BERENTEI PÉTER Táncdalénekes, RESS HAJNALKA színművész, CSIKÓS ZSUZSI Előadóművész, KONCZ LACI Előadóművész

Médiasarok

A műsort szerkesztette: KOVÁCS MAGDA művésztanár A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának tagja

19.00 óra a Levendula A.M.I. Dunaföldvár tassi tagozatának társastánc bemutatója

20.00 óra JU és ZSU TÁRSULAT műsora

20.40 óra SZTÁR VENDÉG: ANTAL TIMI előadóművész műsora