Skip to content
KONTAKT: +36302732711; +36303905302   |   INFO@MAGYARZENEIKULTURA.HU   |   ADÓ 1%: 18596557-1-42

Adventi dallamok – Caramel és Virtuózok – Jegyek kaphatók – PÉCS

adventi-dallamok-jotekonysagi-galakoncert-pecs-kodaly-kozpont

Adventi dallamok – Caramel és Virtuózok – Jegyek kaphatók – PÉCS

Adventi dallamok jótékonysági koncert Virtuózokkal és Caramellel amelyre már kaphatók jegyek a pécsi helyszín esetében, az Interticket országos hálózatában, a jegy.hu oldalon valamint a Kodály Központ jegypénztárában. A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány​ bemutatja az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.​ támogatásával Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózok​kal és Molnár Ferenc Caramel​lel című jótékonysági koncertjét.

Helyszín: Kodály Központ, Hangversenyterem
7622 Pécs, Brauer Marcell sétány 4.

Online jegyvásárlásra két oldalon van lehetőség:

Nézőtér jobb oldala:
jegymester.hu

Jegyvásárlás személyesen váltható a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
Művészetek és Irodalom Háza
Cella Septichora Látogatóközpont…
…valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

Nézőtér bal oldala:
jegy.hu

Jegyvásárlás személyesen az Interticket Jegypontokon:

IBUSZ Pécs Árkád
7622 Pécs, Bajcsy Zsilinszky u. 11./ 1. emelet

Libri Könyvesbolt
7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.

Líra Fókusz Könyváruház
7625 Pécs, Jókai u. 25.

Líra Könyvesbolt
7300 Komló, Városház tér 15.

Partyzoo Jegyiroda Pécs
7624 Pécs, Ferencesek u.26.

Pécsi Nemzeti Színház
7622 Pécs, Színház tér 1.

Ticket21
7621 Pécs, Jókai tér 21.

Tourinform Pécs
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

Vista Pécs
7621 Pécs, Ferencesek u. 2.

JEGYTÍPUSOK:

Középerkély Bal oldal, Középerkély Jobb oldal 4 999 Ft

Bal oldalkarzat, Földszint Bal oldal, Földszint Jobb oldal, Középerkély Bal oldal, Középerkély Jobb oldal, Középkarzat Bal oldal, Középkarzat Jobb oldal 8 999 Ft

Bal oldalkarzat, Erkély páholy bal I, Erkély páholy bal II, Erkély páholy bal III, Földszint Bal oldal, Földszint Jobb oldal (VIP) 15 000 Ft

A VIP JEGY TARTALMAZZA: 18:00 órától 19:00 óráig, az előadás kezdetéig korlátlan ital és étel fogyasztással egybekötött állófogadást adunk ahol a fellépő művészekkel is találkozhatnak, lehetőség lesz dedikálásra, fotózásra a művészekkel. Az előadás szünetében kb. 30 perc ismét a Vip vendégek rendelkezésére áll a VIP teremben, állófogadás keretén belül.

MŰSOR:
Johann Sebastian Bach: Baderine (h-moll szvit)
Mihail Ivanovics Glinka: Noktürn
Niccolò Paganini: Mózes fantázia
Gluck: G-dúr fuvolaverseny II.tétel
André Messager: Solo de concours / Carl Maria von Weber: f-moll klarinétverseny III.tétel
Pietro Mascagni: Sancta Maria (Parasztbecsület)
Jules Massenet: Meditáció (Thaïs)
Frédéric Chopin: Esz-dúr noktürn
Bárdos Lajos: Aranyszárnyú angyal / Kodály Zoltán: Angyalok és pásztorok
Lerch István – Demjén Ferenc: Jégszív
Molnár Ferenc Caramel: Lélekdonor
Kovács Béla: After You, Mr. Gershwin
Wolf Péter: Ave Maria
Astor Piazzola: Oblivion
Szüts Apor: Groteszk tangó
Kodály Zoltán: Intermezzo (Háry János)
Kondor Ernő: A vén cigány
Krisztus Urunknak áldott születésén – karácsonyi zsoltár
Molnár Ferenc Caramel: Szállok a dallal
Franz Xaver Gruber: Csendes éj

A koncert egyediségének, műfaji sajátosságának köszönhetően több kulturális ágazat találkozik egymással egy kiváló átmenetet képezve a himnikus adventi hangulatból a populárisabb könnyűzenei műfaj felé. A karitatív jótékonysági eseménnyel célunk hogy hozzájáruljunk a beteg gyerekek mihamarabbi felépüléséhez. A gálakoncertünkön összegyűjtött adományokat, felajánlásokat a Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház lakói részére ajánljuk fel.

Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert megrendezését egy nemes célból inspirálódva a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány indította útjára 2015. december 13-án, amely kiemelt program zenei szegmensével az egyetemes magyar zenei kultúránkat, karitatív céljával pedig egy nemes közhasznú célt kíván támogatni.

E karitatív rendezvényünkön számos helyi fellépővel, kórussal, zenekarral kívánunk együttműködni a siker érdekében, ezzel is hozzájárulva Pécs város kulturális életének minél szélesebb körben való megismertetéséhez. A program sokszínűségének, s műfaji sajátosságából adódóan minden korosztály számára kiváló, egész estés szórakozást nyújt.

A rendezvény helyszíne, a Kodály Központ Magyarország egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncert- és konferenciaépülete. A hangversenyterem közel ezer fő befogadására alkalmas, kiváló akusztikájának köszönhetően minőségi zenei rendezvények megvalósítását garantálja.

A rendezvény fellépő művészei:
Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket a Mátyás Király Utcai Általános Iskola Kórusa indítja útjára amely programrészben karácsonyi dalokat, igazi klasszikusokat hallhatunk felcsendülni. Ezt követően az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei kápráztatják el a kedves adományozó közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas hegedűművésszel is előadnak, a zenekari kíséretről a Pécsi Vonósok Zenekar gondoskodik, Győri Kornél karmester vezetésével.
E remek produkció után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést a nyújtunk a könnyűzene világába: Molnár Ferenc Caramel előadóművész előadja sokat számára ismert dalait, szintén a Pécsi Vonósok Zenekar kíséretével.
Az egyedülálló kulturális vonalak ötvözését végül egy hatalmas fináléval kívánjuk zárni, ahol a fellépő művészek együtt lépnek színpadra. Ebben a záró eseményben egyben köszönetünket nyilvánítjuk ki az adományozó közönségünknek, és támogató partnereinknek.