Program

A rendezvényünkről bővebben

A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány támogatja a művészeti és kulturális nevelést, oktatást, képességfejlesztést és tehetséggondozást az általa szervezendő programokon, gálaesteken keresztül a tehetséges művészeket.

Alapítványunk a működésével és programjaival jelentősen hozzá kíván járulni a magyar kulturális értékek fenntartásához, megőrzéséhez és azok népszerűsítéséhez.


I. HELYSZÍN:
A koncert műsorideje: 2×50 perc
A koncert helyszíne: Agora Művelődési és Sportház, Szombathely
A helyszín férőhelye: 1000 fő
A koncert időpontja: 2018. december 9. 19.00
A rendezvény fővédnökei: dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere
A rendezvény fellépője: A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar
A rendezvény célcsoportja: 40-80 év közötti felnőttek és családtagjaik
A rendezvény kezdeményezettje: Esőemberke Alapítvány a Vas megyei autistákért

A rendezvényünk célja hogy a koncerten befolyt pénzbeli-és tárgybeli adományokkal segítsük és támogassuk az Esőemberke Alapítványt akik céljai közé tartozik: a Vas megyében autizmussal élők és családjaik összefogása, rehabilitációjuk támogatása, életminőségük javítása; érdekvédelme.

II. HELYSZÍN:
A koncert műsorideje: 2×50 perc
A koncert helyszíne: Városi Sportcsarnok, Kaposvár
A helyszín férőhelye: 1100 fő
A koncert időpontja: 2018. december 16. 19.00
A rendezvény fővédnökei: Szita Károly Kaposvár MJV polgármestere
A rendezvény fellépője: A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar
A rendezvény célcsoportja: 40-80 év közötti felnőttek és családtagjaik
A rendezvény kezdeményezettje: Vadvirág Alapítvány

A rendezvényünk célja hogy a koncerten befolyt pénzbeli-és tárgybeli adományokkal segítsük és támogassuk a Vadvirág Alapítvány karitatív tevékenységeit amelyek olyan társadalomért tevékenykedik, amikben az emberi méltóság és a segítségnyújtás elsődleges értékek.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét és eddigi teljesítményét méltán őrzi a Hungarikumok Gyűjteménye mellett az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma is. A világhírű társulat egyedülálló zenei formáció, amely komolyzenét, többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Strauss műveit adja elő, mindamellett tradicionális magyar cigány muzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak. A zenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye példaértékű a hazai kulturális és művészvilágban ebből adódóan kívánjuk együttműködve népszerűsíteni a cigány muzsikát, s az egyetemes zenei kultúránkat.

A legjobb hazai cigányprímásokból és muzsikusokból álló 100 Tagú Cigányzenekar az egyik legismertebb magyar kulturális érték a komolyzene világában. Az együttes lehengerlő hangzása és előadásmódja, utánozhatatlan virtuozitása valóságos csoda. A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjein a cigányzene örökzöld klasszikusaitól a klasszikus zene örökzöldjeiig sokféle stílusú muzsika hangzik fel – az életre szóló élmény garantált.